duminică, 23 septembrie 2007

Desfatare

Uneori te trezesti pur si simplu cu o stare de iti vine sa iti doresti ca universul sa faca implozie si totul sa dispara; fiecare sunet sau gest iti provoaca o stare razboinica, a carei finalitate nu este sa inlaturi evenimentul ci sa stalcesti sursa ... asa mi se intampla mie de multe ori duminica. Nu o sa vorbesc despre surse sapatamana asta ci o sa incerc sa detaliez remediul ... adica dupa o serie de telefoane super trumatizante am decis (ajutat de faptul ca mi-au inghetat pisherele) sa fac o baie fierbinte. Am presarat saruri and shit, ceva sampon si am lasat apa sa curga. Nu am mai facut o baie de foarte multa vreme ca nu am rabdare, ajung sa ma plictisesc repede si pregatesc o groaza ca sa stau 5-10 min si sa ies. Pornind de la ideea asta nu m-am pregatit foarte serios si m-am trezit in cada fara de niciunele ... adica eram in curul gol sub calota de spuma mirosind a cocos fara tigari fara nimic de baut sau de citit. Am inceput sa tangui un strigat de disperare in directia nevestei:
-DA ce e ... zise lejer exasperat capul lui wife rasarit din crapatura usii
-Nu am nimic (m-am miorlait io)
-Si ce ai vrea?
-Pai tigari scrumiera ceva de baut si o carte ...
Crapatura usi se cicatrizeaza si ma lasa in baia plina de aburi fierbinti cu o senzatia de lejera sufocare.
-Uite tigari, scrumiera (imi era frica ca paharul cu cola nu va avea picior dar nevasta stia ce idiot are in pat si mi-a adus unu cu picior), cola si o carte.
-Ce carte?
-O sa vezi ...
-Stii ce te mai rog?...
-Zi
-Lasa usa crapata ca ma sufoc
-Vezi sa nu uzi cartea ca te mananc ...
-Da da ... as fi vrut sa stinga si lumina dar am realizat ca era un pic stupid sa cer o carte dupa care sa cer intuneric ... riscam serios sa incerce sa ma inece in cada ... calota de cocos incepe sa se plimbe peste apa ... stau si privesc un pic cum bulele de spuma se imprastie cand se lovesc de margine sau de picioarele mele prea lungi pentru cada ... ma sterg pe maini, imi aprind o tigara si apuc cartea ... nu e rea este despre neste familii englezesti de pe la 1900 ... ma las furat de lectura si o parte din ganduri mi se topesc intre randurile cartii ...

Un comentariu:

Jumpin' Jack spunea...

so nice my friend!
..ma duc sa fac si io o baie
cu bine!